Groenbranche Trends 2022

De Groenbranche Trends voor 2022 zijn bekend. Ook dit jaar delen we graag weer de nieuwste trends op het gebied van bloemen, kamer- en buitenplanten. Voor 2022 ontwikkelden we vier stijltrends die relevant zijn voor de sierteeltsector. Stijltrends die onderling weliswaar sterk verschillen, maar allemaal gebaseerd zijn op de huidige tijdgeest. De Groenbranche Trends 2022 ontwikkelden we in samenwerking met Tuinbranche Nederland, iBulb, INretail en Bureau Nijman + Van Haaster. 

Tijdgeest als basis voor trends
Na de coronacrisis zoeken we naar een manier om de nieuwe wereld in te richten. We proberen ons aan te passen aan de onvoorspelbaarheid en grilligheid, maar doen dat niet eensgezind. Waar de ene groep een aanzet voor positieve veranderingen ziet, vervult het anderen met angst en stress. Polarisatie ligt op de loer en wordt versterkt door de informatiebubbels waar we in zitten. In deze tijdgeest is flexibiliteit en het blijven afstemmen op de veranderde werkelijkheid dan ook bijzonder belangrijk. Deze tendensen hebben we vertaald naar vier praktisch toe te passen stijltrends.

Vier stijltrends voor 2022
De stijltrends 2022 zijn:
•    Fresh Start 
•    Bright and Breezy 
•    Traditional Sentiment 
•    Wellness Bubble

Promotie van de trends
We hebben de trends verpakt in aantrekkelijk persmateriaal, zowel in inspirerende beelden als teksten. Hiermee stimuleren we media om bloemen, kamer- en buitenplanten onder de aandacht te brengen bij consumenten. Dit persmateriaal is beschikbaar in vier talen, voor redacties in binnen- en buitenland. We bieden het persmateriaal niet alleen aan bij de media, maar ook aan onze stakeholders in de sierteeltsector. Zij kunnen de beelden en teksten gebruiken in hun eigen communicatie of ter inspiratie voor inkoop, productinnovatie en communicatie.

Downloads Groenbranche Trends 2022
Onderstaande trendbeelden kun je gratis downloaden en gebruiken met de juiste credit vermeldingen Mooiwatbloemendoen.nl / Mooiwatplantendoen.nl. Het Groenbranche Trendboekje is hieronder te downloaden. Hierin staan de stijltrends beschreven en vind je moodboards, kleurkaarten, vormen, dessins en materialen overzichtelijk bij elkaar. 

Trendboekje 2022 - Bloemenbureau Holland 

Meer informatie?
Binnenkort publiceren we deze informatie ook in het Duits, Frans en Engels op onze websites.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Isabel Groot, campagnemanager, via: igroot@bloemenbureauholland.nl

dual-poster-mockup-16bit-commercial-642x1024.png